GameCube

Nintendo GameCube, som også ofte bare bliver kaldt for GameCube er en hjemme videospillekonsol, som Nintendo lancerede i Japan og i USA tilbage i 2001. Denne sjette generation konsol er efterfølgeren til Nintendo 64, som du måske allerede kender. Du kan læse meget mere om Nintendo GameCub i denne artikel.

Historie

Grafik Hardware design virksomheden ArtX blev lanceret i 1997, og her arbejdede der tyve ingeniører, som tidligere havde arbejdet hos SGI på designet af Nintendo 64 grafik hardware. ArtX blev ledet af Dr. Wei Yen, som havde været chef for SGI hos Nintendo Operations.

Året efter stiftede Nintendo et partnerskab med ArtX, og de begyndte at arbejde på “N2000”. I maj 1999 blev GameCube først annonceret som “Project Dolphin”, som skulle blive til efterfølgeren for Nintendo 64.

Senere blev konsollen introduceret som GameCube ved en pressekonference i Japan i august 2000 og navnet kunne forkortes til NGC i Japan og GCN i USA. Det kan godt være, at GameCube ikke længere sælges i dag, men tilbage, da den kom på gaden, blev den generelt mødt af positive anmeldelser.

Konsollen blev især hyldet for sin controller og det store softwarebibliotek, samt spil af høj kvalitet. På den anden side blev den kritiseret for dens ydre design og dens mangel på funktioner.

Nintendo endte op med at sælge 21,74 millioner GameCube enheder, før den gik ud af produktion i 2007. Efterfølgeren til Nintendo GameCube blev den syvende generation Wii, og der er endda Wii-konsoller som har bagvendt kompatibilitet med størstedelen af GameCube software. Du kan læse meget mere lige her på siden, hvor vi også har skrevet en artikel om Wii, som kom på gaden i november 2006.

Det hele startede ellers som en kæmpe succes. I Japan blev der solgt mellem 280.000 og 300.000 GameCub konsoller i løbet af de tre første dage, og det var ud af en første produktion på 450.000 enheder.

På den anden side af kloden blev der solgt GameCube produkter for mere end 100 millioner dollars i Nordamerika. Konsollen blev hurtigt udsolgt i flere butikker, og den solgte bedre end konkurrenterne havde solgt med Xbox og PlayStation 2.

Nintendo bliver ofte hyldet for sine innovative spil og til GameCube var et af de mest populære spil Luigi’s Mansion, som ifølge Nintendo endte med at sælge mere end Super Mario 64 havde solgt. Derudover var der andre populære spil som fx Wave Race: Blue Storm og Star Wars Rogue Squadron II: Rogue Leader.