Hvorfor er Danmark blandt de bedste til eSport?

Vi har tidligere skrevet om det danske eSport hold Astralis, som er blandt verdens bedste. Men hvorfor er Danmark blandt de bedste i verden, når det kommer til eSport?

Dansk økonomi gør os stærke til eSport

Astralis er det bedste Counter-Strike-hold, der nogensinde har eksisteret, og det kan der være flere årsager til. Blandt andet har Danmark en af de bedste internetdækninger i verden og ligger ofte i top 10 med andre lande som fx vores svenske naboer.

De fleste danskere har godt internet og mulighed for at sidde derhjemme og træne og konkurrere i eSport med en hurtig forbindelse. Derudover bidrager den gode danske økonomi også til, at de fleste familier kan købe en eller flere konsoller til hjemmet, og det betyder at de danske eSport-entusiaster kan starte med at spille i en tidlig alder.

Derudover er Danmark også et af de bedste lande, når det kommer til arbejde-fritid-balance, og der er et mindre pres på at bruge tid på arbejde og mere plads til at bruge tid på sine hobbyer. Dette er blandt andet forbundet med at uddannelse er gratis i Danmark, og derfor er der ikke et (lige så) stort pres på at skulle betale gæld af.