Grand Theft Auto

Grand Theft Auto (GTA) er et action-fyldt videospil til både computer og videokonsoller. Den første udgave af GTA kom på gaden tilbage i oktober 1997, og du kan spille det på mange forskellige platforme som fx Dreamcast, Game Boy, Windows, Nintendo, PlayStation, Xbox og meget mere. Derfor har vi skrevet om det populære spil i denne artikel.

Alt om GTA

Den seneste udgave af GTA slog alle rekorder, da det kom på gaden og blandt andet blev til det hurtigst sælgende spil inden for 24 timer.

GTA 5 er et af de mange spil, som er delt op i forskellige fiktionelle universer, som er navngivet efter de primære grafikniveauer, som er blevet brugt i hver æra. I 2D-æraen finder vi det originale Grand Theft Auto fra 1997 samt Grand Theft Auto: London 1969, Grand Theft Auto: London 1961 og Grand Theft Auto 2, som alle kom på gaden i 1999.

I 3D-æraen kom der mange flere GTA-spil på gaden. Først og fremmest så vi Grand Theft Auto III i 2001, året efter kom Grand Theft Auto: Vice City, i 2005 kom Grand Theft Auto: San Andreas og samme år fik vi også Grand Theft Auto Advance. I 2005 kunne spillere prøve Grand Theft Auto: Liberty Stories for første gang, mens de året efter kunne spille Grand Theft Auto: Vice City Stories, og dette var det sidste i 3D-æraen.

Siden 2008 har vi kunne få lækre GTA HD-spil. Det hele startede med Grand Theft Auto IV i 2008, og året efter kom der Grand Theft Auto IV: The Lost and Damned, Grand Theft Auto: Chinatown Wards og Grand Theft Auto: The Ballad og Gay Tony. Herefter gik der fire år, før vi fik Grand Theft Auto VI 2014. Det blev senere genudgivet med betydelige forbedringer i 2014 til henholdsvis PlayStation 4 og Xbox One.