Hvad er eSport?

Du kan læse om det populære danske Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)-hold Astralis her på siden, men måske tænker du: “hvad er eSport?” Det kan du læse meget mere om i denne artikel.

Hvad er eSport?

eSport er en konkurrencedrevet aktivitet, som du kan sammenligne med andre former for sport som fx basketball, fodbold, håndbold osv. I eSport bliver der dystet via elektroniske enheder som fx computere og spillekonsoller. “e”‘et i eSport står for elektronisk, og derfor kan man sige, at det er en forkortelse for elektronisk sport.

Hvordan kan man konkurrere i eSport?

Det er muligt at konkurrere i eSport både som solo-udøver eller i hold, som fx Astralis. Her kan der blive dystet i forskellige computerspil, og ofte er der mange millioner på spil, når der bliver dystet i populære spil som fx Fortnite, FIFA og Counter Strike, som alle er spil, som vi har beskrevet her på siden.

Kan man tjene penge på eSport?

Det er muligt at tjene penge på eSport, og der er flere danskere, blandt de der tjener flest penge på denne aktivitet. Hvis du er professionel gamer i en eSport-organisation eller klub, kan du tjene alt fra 6.000 til 30.000 DKK per måned eller derover.