Hvem er Astralis?

Astralis er en dansk eSport organisation, som blev grundlagt i 2016. Det er et dansk professionelt Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), og du kan læse om spillet i en af vores andre sektioner her på siden. I denne artikel fokuserer vi på Astralis, så du kan lære dem bedre at kende.

Det hele begyndte i 2016

Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO)-holdet Astralis blev grundlagt i begyndelsen af januar 2016 af medlemmerne fra Team Solomid. Holdet fik en stor hjælpende hånd på vej i og med, at de fik en økonomisk hjæp af Tommy Ahlers, som bidrog til at oprette anpartsselskabet Astralis Esport.

Der gik ikke længe, før holdet opnåede en enorm succes, da de i januar 2017 vandt ELEAGUE Major-finalen, og det, kan man sige, svarer til, at et fodboldhold vinder Champions League. Året efter vandt holdet deres 2. major i London, og i 2019 vandt Astralis deres 3. major i den polske by Katowice, mens de hev den 4. major hjem i Berlin i Tyskland i 2019.

Den enorme succes har ført til, at Astralis Group kom på minibørsen First North den 9. december 2019, og det gjorde de med en markedsværdi på mere end en halv milliard kroner. Holdet tjener især mange penge på sponsorater, og de har blandt andet underskrevet en sponsoraftale med bookmakeren Unibet, som har en værdi på et tocifret millionbeløb.

Den succesrige esport-organisation har været oppe og toppe på førstepladsen på verdensrangslisten to gange. Den første gang, de blev væltet af pinden, var da Team Liquid fra USA overtog førstepladsen. Astralis kom tilbage på førstepladsen den 21. oktober 2019, men allerede ugen efter overtog Evil Geniuses førstepladsen.