Wii

Husker du Wii? Wii kom på gaden i USA og i Canada i november 2006, og måneden efter landede den i Danmark og i resten af Europa. Wii er Nintendos femte videospilkonsol, og det er en direkte efterfølger til Nintendo GameCube. I denne artikel kan du læse meget mere om den trådløse konsol.

Navnet

Hvor kommer navnet Wii fra? I begyndelsen blev konsollen kaldt for kodenavnet “Revolution” indtil april 2006. Ifølge Nintendo selv var navnet kun “Wii” og ikke “Nintendo Wii” og det førte til meget forvirring. Der var personer, som kaldte dem for Wii’er i flertal og skrev navnet forkert og det førte til, at mange gerne ville tilbage til navnet “Revolution”, men Nintendo stod fast ved deres valg.

Lanceringen

Wii kom som sagt på gaden i 2006, og faktisk tog den førstepladsen overfor konkurrenterne PlayStation 3 og Xbox 360, i forbindelse med salg af mere end 101 millioner enheder over hele verden i det første kvartal i 2016. Samme år slog Wii alle rekorder for salg i løbet en enkelt måned i forbindelse med julesalget i USA i december 2016. Den dag i dag er det dog Sony og Microsoft, som har genvundet deres førerpositioner.