Xbox

Microsoft blev en del af spillekonsolmarkedet i 2001, da de lancerede Xbox for verden. Det førte til en såkaldt konsolkrig mellem Sonys Playstation 2, Microsofts Xbox og Nintendos Gamecube. I denne artikel kan du læse meget mere om Xbox og dens historie.

Den første generation

Den første originale Xbox kom på gaden den 15. november 2001 i USA, og den kom senere til Europa i marts 2002. Navnet Xbox kom fra en forkortelse af DirectX Box, som er en reference til Microsoft grafik API, DirectX.

Den integrerede Xbox Live Service blev lanceret i november 2002, og det gav brugerne mulighed for at spille online med eller uden adgang til internettet. I første omgang konkurrerede det med Dreamcast online service, men senere blev det mest af alt en konkurrence med den online service for Playstation 2.

Project Scarlett

Xbox kommer med en ny spillekonsol i 2020, og den bliver fire gange så kraftig som den seneste.

Den har fået tilnavnet “Project Scarlett”, og den “tager over” for den seneste konsol, Xbox One X, som kom på gaden så sent som i 2013. Den nye konsol vil kunne vise op til 120 billeder i sekundet og for at sætte det i perspektiv, er det dobbelt så mange billeder, som et standard tv kan vise.

Derudover byder Project Scarlett også på en konsol, som vil have SSD-harddisk i stedet for de mekaniske diske, som der er i den nuværende Xbox, One X, og det kommer til at få en stor betydning for indlæsning af spillet.