Hvordan bliver man professionel gamer?

For 10-15 år siden ville folk nok ryste på hovedet over at høre, at man ville kunne leve af at spille computerspil. Især mange drenge har nok haft denne drøm, og nu kan det altså blive virkelighed, hvis man sætter sig godt ind i sagerne. Hvordan skal man egentlig bære sig ad, hvis man ønsker at jagte denne drøm?

Passion og motivation

Foruden en umådelig høj passion for gaming-verden og computerspil, er det vigtigt, ligesom i ethvert andet felt, at være motiveret og yde en indsats for at blive bedre. Man skal have et ønske om at forbedre sig, finpudse sine færdigheder og elske at spille og konkurrere. Er man kun motiveret af ydre motivation, såsom berømmelse, succes og penge, kan det være svært at holde motivationen oppe og skabe en god karriere.

Spillet

Det er også vigtigt, at man finder det rigtige spil. Her kan man enten gå efter et veletableret og populært spil, såsom “League of Legends” og “Counterstrike”, der allerede er anerkendt som eSport. Der er allerede etablerede ressourcer og infrastrukturer i disse spil med utallige dedikerede spillere og sponsorerede turneringer. Konkurrencen er derfor også høj, hvorfor det kan være svært som nybegynder at få succes.

Vælger man derimod et nyere spil, har man som spiller mulighed for at være med til at udbygge spillet og få stor succes, men man risikerer også, at spillet aldrig opnår den nødvendige popularitet.

Uanset hvilken vej man vælger at gå, er det vigtigt at vælge et spil, man virkelig elsker at spille, da man kommer til at bruge mange timer på netop dette.

Øvelse og udstyr

Ligesom enhver anden profession og enhver færdighed i livet bliver man kun bedre, hvis man øver sig. Det kræver mange timer foran skærmen, hvis man ønsker at blive bedre. Ydermere er det også vigtigt, at man investerer i det rigtige udstyr, så man kan spille komfortabelt og optimalt.

Der spiller mange elementer ind, når man ønsker at blive professionel gamer, men overordnet set kræver det mange års hårdt arbejde og øvelse.