Computerspil der aktiverer din krop

Er du vild med at “game”, og er du samtidig ikke bleg for at lette dig fra sofaen, og bevæge dig mens du spiller? Glimrende, for man bør ikke fornægte, at fysisk aktivitet trods alt er vigtigt for ens sundhed. De fleste mennesker tænker på computerspil som en stillesiddende aktivitet, som gør folk dovne. Men det er faktisk langt fra sandheden. For der findes talrige computerspil der aktiverer din krop, og som kræver at du er fysisk aktiv. Lad os se nærmere på nogle af dem, her i artiklen.

Computerspil er ikke lig med fysisk inaktivitet

Før i tiden blev computerspil anset som en asocial og fysisk inaktiv hobby. Sådan er det ikke længere. Ungdommen stimler således sammen i sociale e-sportsklubber, og masser af spil kræver at man bevæger sig. Når det så er sagt, så anbefales det dog stadig, at man tager jævnlige pauser fra spillene, og træner sin krop. Det kan med fordel gøres på en crosstrainer og hjemmetræner, som du har stående i din stue eller lignende. Og med det gjort kan du med ro i sindet vende tilbage til de fortryllende verdener i dine favoritspil.

Lyspistolspil kræver fysisk aktivitet og finesse

Kan du huske de gode gamle lyspistolspil? De var yderst populære i slutningen af 90’erne, og starten af 00’erne. Der var tale om spil som “House of the Dead”, “Duck Hunt” og “Time Crisis”. Spillene er et godt eksempel på interaktive spil som kræver fysisk aktivitet, finesse og præcision.

Du kom ikke let til sejren i disse spil. De krævede ganske enkelt en høj grad af koncentration og finmotorik. Spillene kan du med fordel finde frem igen fra gemmerne, for de holder stadig den dag i dag.

Wii, PlayStation Move og Kinect

I slutningen af 00’erne, og starten af 10’erne var interaktive spil med bevægelse det helt store trækplaster i spilbranchen. Her var det Nintendos Wii, der til at starte med satte dagsordenen. Pludselig kunne du få spilkaraktererne til at lystre dine kommandoer ved selv at hoppe, springe og danse. Det fortryllede en hel generation af gamere. Fra børnene og de unge, og helt op til de ældre på plejehjemmene, som pludselig blev bidt af at spille tennis i Wii Sports.

I de efterfølgende år fulgte Sony og Microsoft efter. Det skete via lanceringen af deres respektive bevægelsesfølsomme controllere “Move” og “Kinect”. I tilfældet med Kinect var der faktisk slet ikke nogen controller. Hele din krop var din controller.

Dansespillene er de ultimative fysiske spil

Også i de gode gamle arkadehaller var der rig mulighed for at bevæge sig. Det skete i de populære dansespil. Her kunne du bevæge dig på en digital dansemåtte, og bevægelserne blev overført til spillet. Disse slags spil kunne virkelig få pulsen op hos de fleste.

Dansespillene blev senere konverteret til spilkonsollerne, og selv i dag udgives der fortsat spil i genren. Bedst kendt er nok serien Just Dance.

Næste skridt: VR

I dag er VR, også kaldet “Virtual Reality”, det næste gode eksempel på fysiske spil. Her lever man sig for alvor ind i spillene, og man har mulighed for selv at gå rundt i spilverdenen.