Dreamcast

Husker du Dreamcast? Sega lancerede spillekonsollen tilbage i 1998 og den levede indtil 2001. I denne artikel kan du læse meget mere om den populære spillekonsol, som, mange var kede af, gik af markedet.

Historien

Det hele startede i November 1998, da Dreamcast kom på markedet i Japan og året efter blev spillekonsollen introduceret i USA i september 1999 og i Europa i oktober 1999. Dreamcast var den første i den sjette generation af videospillekonsoller, og den kom før Sonys Playstation 2, Microsofts Xbox og Nintendos GameCube, som vi også har skrevet om her på siden.

I sidste ende endte Sega med at droppe Dreamcast i 2001 efter et tab på mere end 1,6 milliarder DKK. Sega havde blandt andet svært ved at konkurrere med Sonys Playstation, som blev introduceret i 1994.

Dreamcast var ellers verdens første spillekonsol med indbygget internet-adgang, men Sega formåede ikke at fastholde de samme markedsandele, som virksomheden havde opnået i begyndelsen af 90’erne takket været succeserne Megadrive og 16-bit Megadrive.

Designet

I forbindelse med at Dreamcast blev lanceret, valgte Sega at gå i en helt ny retning. De havde tidligere fokuseret på dyr hardware med den mindre succesrige Sega Saturn, og lanceringen af Dreamcast markerede et nyt fokus. Dreamcast var designet til at reducere omkostninger med prisvenlige komponenter, som fx Hitachi SH-4 CPU og NEC PowerVR2 GPU.

Maskinen fik ikke den bedste modtagelse i Japan, men den opnåede en enorm succes i USA, takket været en lang markedsføringskampagne. Desværre dalede interesseren hurtigt i takt med at Sony begyndte at skabe hype om den kommende PlayStation 2.

I sidste ende levede salget ikke op til Segas forventninger. Dette skete på trods af flere prisreduceringer, og det førte til, at firmaet blev ved med at lide betydelige økonomiske tab. Det sidste strå blev, at Sega skiftede ud i deres lederteam, og det førte til, at Dreamcast blev taget af markedet den 31. marts 2001. Men det var ikke kun farvel til Dreamcast. Det var et farvel til Segas konsolforretning. Dog skal det nævnes, at der blev solgt 9,13 millioner styk Dreamcast i dens forholdsvis korte levetid, og at der er mange brugere, som nød at spille på Segas sidste spillekonsol.

Faktisk var der flere, ligesom os, der var så vilde med Dreamcast, at de stadigvæk taler om den i dag.